2021. március 31., 10:54

Oscar-díj: Londonból és más európai városokból is lehetőség lesz a bejelentkezésre a gálára

A koronavírus-járvány miatt az 93. Oscar-díjátadót különböző Európai helyszínekről is közvetíteni fogják.

Oscar-jelölések
Az Oscar-díjak jelöltjeinek szűkebb köréről döntenek
Fotó: IGN Hungary

A gála producerei kedden egy videós bejelentkezés során közölték a jelöltek képviselőivel, hogy az érintett alkotók Londonból, Párizsból és valószínűleg más európai városokból is bekapcsolódhatnak majd.

A 93. Oscar-gálát április 25-én rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban és az Union Pályaudvaron. Steven Soderbergh és két producertársa, Stacey Sher és Jesse Collins korábban kizárta az online bejelentkezés lehetőségét.

A pandémia miatt már elfogadottá vált zoomos részvétel elvetése azonban számos Oscar-jelöltnek okoz fejfájást, mivel költséges és nehéz megszervezni személyes megjelenésüket. A járványügyi korlátozások miatt elsősorban az európai jelölteknek jelent problémát, hogy a gálára Los Angelesbe utazzanak.

Az új tervek szerint plusz helyszíneken, így Londonban és Párizsban is lesz lehetőség az élő bekapcsolódásra a Variety és a Hollywood Reporter című lap információi szerint.

Más díjátadók, mint a Golden Globe és a Grammy-díjak gálája, idén virtuálisan zajlott, a jelöltek a világ minden tájáról bekapcsolódhattak a Zoomon keresztül.

Nagy erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy biztonságos és élvezhető estet hozzunk létre nektek személyesen és a több millió rajongónak világszerte, és úgy érezzük, a virtuális eszköz csorbítaná ezeket az erőfeszítéseket"

- fogalmazott a jelölteknek írt korábbi levelében az amerikai filmakadémia az online bejelentkezéssel kapcsolatban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.