2018. december 11., 13:52

Nem árverezik el a legendás Star Wars-fénykardot

Nem árvereznek el egy 1977-es Star Wars-fénykardot, mert kétségbe vonható az eredetisége - írta a BBC a Los Angeles-i aukciósház közlése nyomán.

Star Wars fénykard
Fotó: TASR/AP

A leírás szerint a kard egyike volt annak az öt fegyvernek, amelyet az Oscar-díjas Roger Christian tervezett a Mark Hamill alakította főhős, Luke Skywalker számára, és az első, 1977-ben bemutatott Csillagok háborújában ismerhette meg a világ.

A Profiles in History aukciósház 200 ezer dollárra becsülte a relikvia maximális leütési árát.

A rajongók és a bloggerek azonban kétségeket fogalmaztak meg a kellékfegyver eredetével kapcsolatban.

Joe Maddalena, az aukciósház igazgatója közleménye szerint a kard árverése az eredetéről szóló „egymásnak ellentmondó információk miatt” elmarad.

Addig nem hirdetik meg újra, amíg Roger Christian „nem tisztázza az ellentmondásokat”, melyek a Profiles in History tudomására jutottak.

A kard a Blockbuster Hollywood Treasures című, filmes relikviákat kínáló aukció része volt, amely december 11. és 14. között zajlik.

Christian a BBC-nek elmondta, hogy a fénykard az első öt egyike: „Valódi, az Oscar-díjam bizonyítja”.

Mivel a film alacsony költségvetéssel készült, sok különböző darabból építette a kellékeket, ami azt jelenti, hogy  mindegyik egyedi darab.

Egy héttel korábban Mark Hamill a Twitteren óvatosságra intette a rajongókat a kard eredetiségével kapcsolatban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.