2023. október 27., 18:18

Napóleon megküzd a szuperhősökkel

Francia hadvezérek, ijesztő animatronikus játékok, emberhúst evő magyar növények, latexba öltözött szuperhősök és a világot megváltó Disney animáció. Ez vár ránk a novemberi mozibemutatókon.

November 2-án mutatják be a videójáték adaptációk következő gyalogos figuráját, az Öt éjjel Freddy Pizzázójában, a nagysikerű Five Night’s at Freddy’s horrorvideójáték filmes változatát. A történet szerint egy mentálisan instabil éjjeliőr első éjszakáját tölti új munkahelyén Freddy Pizzázójában. Az adaptációt az eddig kevésbé ismert független filmes rendező, Emma Tammi jegyzi, a főszerepben pedig Josh Hutcherson lesz látható, akit régebben Csupó Gábor Híd Terabithia földjére című családi filmjéből, és az Éhezők viadala sorozatból ismerhettünk meg.

November 9-én újra megtöltik a képernyőt a latexruhákba bújt Marvel szuperhősök. A Marvelek című alkotásban Marvel kapitány, Ms. Marvel és Monica Rambeau kapitány hármasának kell megtanulnia együttműködni, ha meg szeretnék menteni a világot a pusztulástól. Brie Larson és Samuel L. Jackson visszatérnek közismert szerepeikben, mint Marvel kapitány és Nick Fury. A rendezést Nia DaCosta vállalta, aki a túlzottan nem szárnyalt 2021-es Kampókéz című horrorral..

November 16-án Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája elnevezésű előzményfilmet tekinthetjük meg, mely tovább bővíti a nagysikerű sorozatot. A cselekmény a szériából ismert Coriolanus Snow  ifjúkorát fogja bemutatni, mielőtt Panem diktátorává vállt. A jó és a rossz vívódását ábrázolja antihőse segítségével. A fiatal Snow szerepében Tom Blyth tűnik fel, de a Trónok harcából közismert Peter Dinklage is fontos szerepet tölt be. A rendezői székbe az elmúlt három rész készítője, Francis Lawrence ült be.

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta ambiciózus animációs sci-fije a Műanyag égbolt is ezen a napon kerül bemutatásra.

November 23-án a legendás Ridley Scott visszatér egy újabb ígéretes projekttel, mely ezúttal Napóleon pályafutását kíséri végig, közkatonától hódítóig. Napóleon szerepében korunk egyik legsokoldalúbb színésze Joaquin Phoenix tűnik fel, szerelmét Jozefinát pedig a Mission Impossible szériából ismert Vanessa Kirby játssza. A Gladiátor után ez a második alkalom, hogy Scott és Phoenix együtt dolgoztak. A hírhedt vagdalós horrorok rendezője Eli Roth pedig a Hullaadás című filmjével fogja csábítani a vérengzésre vágyókat.

November 30-án legújabb rajzfilmjével jelentkezik a Disney, mellyel megpróbálnak javítani hírnevükön az elmúlt animációs filmjeik vegyes fogadtatása után. A Kívánság címre hallgató mese főszereplője az örömteli Asha, aki szívén viseli közössége sorsát.

A birodalmat Magnifico király uralja, akinek hatalmában áll eldönteni, kinek a kívánsága teljesüljön és kinek nem. Asha ezt igazságtalannak tartja, és cselekedni kezd, hogy a királyságba egyenjogúságot hozhasson.

Ugyanezen a napon, a 90-es évek egyik legjelentősebb rendezője, Luc Besson is beköszön újra a mozikba, DogMan - A kutyák ura című akcióthrillerével.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.