2012. február 23., 07:21

Mit kínálnak e héten a mozik?

POZSONY. Kémes hármas, Hadak útján, Borotvaélen, Az ördög benned lakozik, Faust. Jobbnál jobb filmek közül válaszhatnak a mozirajongók mától a szlovákiai mozikban.

Akár a titkosügynökök vetélkedését választják ugyanazért a nőért, akár Steven Spielberg megható filmjét egy harci lóról, akár a Faust-legenda legújabb orosz változatát nézik meg a filmrajongók, a szórakozás garantált.

A Kémes hármas című film arról mesél, hogy két régi jó cimbora (Tom Hardy és Chris Pine) megzavarhatatlannak tűnő kapcsolatát alaposan összezavarja, hogy mindketten fülig beleesnek egy csajba (Reese Witherspoon). Máskor a versengés ritkán fajul tovább néhány pofonnál, ám ebben a speciális esetben fel kell készülnünk valami egyébre: a vetélkedő szerelmesek ugyanis a világ legveszélyesebb, legtitkosabb szervezetének jól kiképzett, nagyon titkos ügynökei is. A filmet, amely szintén e héten csütörtökön kerül a magyarországi műsorára is, Joseph McGinty Nichol rendezte – tudaja a kinema.sk és a filmpremier.hu.

Szintén mától látható a hadak útján című amerkkai film is. Ebben az első világháború idején Albertet, a gondozót és imádott lovát, Joey-t akaratuk ellenére elválasztják. A ló kalandjai során sok új tapasztalatot szerez, és sok új embert ismer meg. Egy biztos, mindenkire különös hatást gyakorol Joey. Útja során a ló szemszögéből kaphatunk képeket a világháború zord világáról. Rendezte: Steven Spielberg.

A Borotvaélen című filmben Egy exzsaru egy manhattani szálloda tetején áll, és leugrani készül. A rendőrség egy ijedt, sikoltozó nő hívására kivonul a helyszínre. Még egy pszichológus rendőrnő is érkezik, hogy megpróbálja lebeszélni a férfit az ugrásról. Arra azonban senki nem gondol, hogy az öngyilkossági kísérlet csak a figyelem elterelésére szolgál, amíg a városban a valaha volt legnagyobb gyémántrablást követik el. A filmet, melyet a magyarországi mozik már február 2-án bemutattak, Asger Leth rendezte.

Az ördög benned lakozik című film főhőse, Isabella Olaszországba utazik, a Centrino kórházba, amely egy elmegyógyintézet bűnözők számára. Itt tartják elzárva az édesanyját, hogy kiderítsék róla vajon őrült, vagy démonok szállták meg. Amikor Isabella maga mellé vesz két ifjú ördögűzőt, hogy anyját a tudományt és a vallást ötvöző, nem szokványos módszerekkel meggyógyítsák, szemtől szemben találják magukat a gonosszal négy erős démon képében, akik megszállták Mariát. A film majd csak március 15-én kerül a magyarországi mozik műsorára. Rendezte: William Brent Bell.

 Egyre kevesebben és egyre kevésbé ismerjük Goethe Faustjának történetét, mely a modern európai kultúra egyik sarokköve. Most egy újabb nagy rendezőegyéniség, Alekszandr Szokurov gyürkőzött neki a módfelett vizuális irodalmi alapanyagnak. A film a 2011-es Velencei Mostra fődíját, az Arany Oroszlánt nyerte el. Nem mellesleg a mű egy digitális technológiai díjat is kapott a látványvilágáért. A film nagy erénye, hogy egyszerre működik középkori kaland-fantázia történetként, miközben a diskurzusok, monológok szintjén egy mély egzisztencialista-filozófiai értekezést kapunk az emberi természetről, korántsem a leányregények hangnemében. Premierje Magyarországon január 12-én volt.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.