Mintegy 3,4 milliárd forint jut filmgyártásra

muzsa.sk | MTI 2018. október 10., 09:12

Szeptemberig mintegy 3,4 milliárd forintot ítélt meg filmgyártásra a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF). Ezt a pénzt összesen tizenhárom produkció között osztották el, amelyek többsége jövőre készül el - közölte a Filmalap a Világgazdaság érdeklődésére.

Fotó: pixabay.com

A filmgyártás közvetlen dotálása mellett számos filmszakmai tevékenységre is befogadnak pályázatokat, egyebek mellett finanszíroznak forgatókönyv- és filmterv-fejlesztéseket, filmes rendezvényeket, kész filmalkotások forgalmazását.

A lap cikke kitér arra, hogy az MNF éves filmszakmai támogatási kerete 2016 óta megduplázódott. Akkor 3,9 milliárdot osztottak szét a pályázók között, ez idén már 8,45 milliárd forint. Tavaly valamivel ennél is magasabb összegből, 8,55 milliárd forintból finanszíroztak hazai filmeket.

A pénzt van kik között felosztani: idén októberig mintegy 200 pályázat érkezett, tavaly egész évben csaknem 300, és 2016-ban is bőven 200 feletti jelentkezőt regisztráltak; a pályázatok zömükben forgatókönyv-fejlesztésre vonatkoznak - írta a Világgazdaság.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS