2023. augusztus 7., 08:02

Mindenki Barbie-t akarja: már több mint egymilliárd dollárt hozott

Greta Gerwig Barbie-filmje csupán 17 nappal bemutatása után elérte az egymilliárd dolláros jegyárbevételt - idézte a BBC hírportálja a forgalmazó Warner Bros.-t.

Greta Gerwig
Jobbra Greta Gerwig rendező, a másik két szereplőt mindenki ismeri
Fotó: People

Az összeg rekordot jelent, ugyanis Greta Gerwig az első nő, aki egy film egyetlen rendezőjeként elérte az egymilliárdos mérföldkövet. A Warner vízválasztónak nevezte az eredményt.

A cég vasárnapi közleménye szerint a Barbie globális jegyárbevétele a hétvégén mintegy 1,03 milliárd dollárra rúgott. A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével forgatott film 459 millió dollárt hozott Észak-Amerikában, és 572 millió dollárt a világ más részein.

A Warner szerint a világjárvány óta mindössze öt másik alkotásnak sikerült ezt az eredményt elérnie: a Super Mario Bros., a Pókember: Nincs hazaút, a Top Gun: Maverick, a Jurassic World: Világuralom és a Avatar: A víz útja című filmeknek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.