2020. február 11., 11:11

Még soha nem volt ilyen alacsony az Oscar-gála nézettsége

Minden idők legalacsonyabb nézettségét mérték az idei Oscar-közvetítésen: az ABC által élőben sugározott műsort átlagosan 23,6 millióan látták, 20 százalékkal kevesebben, mint a tavalyi ceremóniát.

Oscar-gála 2020
Fotó: TASR / AP

A felmérést készítő Nielsen közvéleménykutató hétfői jelentésében emlékeztetett rá, hogy

a legutóbbi nézettségi mélypont 2018-ban volt 26,5 millió nézővel.

A vasárnapi hollywoodi díjátadó gálán az Élősködők című dél-koreai film négy Oscart is kapott az amerikai filmakadémiától, köztük a legjobb film, a legjobb nemzetközi film, a legjobb rendező és a legjobb eredeti forgatókönyv díját.

Bong Dzsun Ho thrillerbe oltott társadalmi drámája olyan népszerű produkciókat győzött le, mint Todd Phillips Joker vagy Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmje. Ennek a két filmnek a sztárjai, Joaquin Phoenix és Brad Pitt Oscar-díjasok lettek alakításukért.

A három és félórás műsor házigazda nélkül zajlott le, de a gálának már tavaly sem volt műsorvezetője.

A visszajelzések szerint azonban a nézők bírálták a show-t a fésületlenségéért és következetlenségeiért.

Egyebek mellett azt sem értették sokan, hogy miért énekelte el Eminem egy 17 évvel ezelőtti számát. Fellépése sokakat meglepett, több néző, köztük a kamerák tanúsága szerint Martin Scorsese is értetlenül fogadta.

Az online kritikák, köztük a deadline.com cikke „megfakult cirkusznak” nevezte a műsort,

a The New York Times a műsorvezetőt hiányolta, a The Los Angeles Times a zenés produkciók színvonalát kifogásolta, míg a Variety úgy vélte, hogy a gála „őrült” volt, de végül az Élősködők diadala okozta örömnek sikerült megmentenie.

A Nielsen mérése szerint miközben minden élő díjátadó tévés közvetítése nézőszámcsökkenéssel küzd, az Oscar-gála produkálta az utóbbi idők legnagyobb visszaesését.

A közvéleménykutató ugyanakkor arról is beszámolt, hogy

a közösségi médián, a Twitteren, a Facebookon és más platformokon a gálával kapcsolatban 16 százalékkal több interakciót mértek a tavalyihoz képest,

és így ezek száma meghaladta a 20 milliót.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.