2011. március 28., 17:57

Magyar rövidfilmes sikerek Olaszországban

VARESE Zánkay Piros Kocsonyaember című rövidfilmje a fődíjat, Csukás Sándor Születésnap című tízpercese pedig a diákzsűri díját nyerte el a varesei rövidfilmfesztiválon - közölte hétfőn a Magyar Filmunió

Tájékoztatásuk szerint az olaszországi Lombardiában hétvégén véget ért mustra Fókusz programját a közelmúlt kiemelkedő magyar rövidfilmjeinek szentelte. A válogatásban többek között Cakó Ferenc, Erdélyi Dániel, Kenyeres Bálint, Nagypál Orsi és Szirmai Márton munkáit tűzték műsorra.
A nyolcadik alkalommal megrendezett rövidfilm-fesztivál fődíját Zánkay Piros rendező-forgatókönyvíró és Szecsanov Martin operatőr személyesen vette át a díjátadó ünnepségen a varesei Cinema Teatro Nuovóban. A Laokoon Film gyártásában készült, 16 perces Kocsonyaember Zánkay Piros első rövidfilmje.
A varesei fesztivál diákzsűrije által díjazott Születésnap is elsőfilmes alkotás. Csukás Sándor tízperces filmjét nemrég Aix-en-Provence-ben is díjazták: Barcza Gergely a legjobb zeneszerezőnek járó elismerést nyerte el az alkotásért. A varesei filmfesztiválra meghívott filmek a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készültek.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.