2018. április 3., 14:06

Magyar filmfesztivál kezdődik Moszkvában

MOSZKVA. Mészáros Márta Aurora Borealis című családi drámájának bemutatásával veszi kezdetét kedd este a Moszkvában a legújabb magyar filmprodukciókból ízelítőt nyújtó Cifra-4 magyar filmfesztivál.
201804031410250.D__KB201512020161-1024x575.jpg

A negyedik alkalommal megrendezett magyar fesztiválon összesen négy új alkotást egy klasszikust mutatnak be az Oktyabr moziban. Mészáros Márta Õk ketten című, 1977-ben készült filmjét, amelyben - mint azt orosz sajtóban megjelent előzetesek kuriózumként kiemelték - Marina Vlady és Vlagyimir Viszockij is szerepel, csütörtökön vetítik.   

A negyedik alkalommal megszervezett vetítésen bemutatják még Herendi Gábor sikerfilmjét, a Kincsemet, a Sopsits Árpád által rendezett A martfűi rémet és Török Ferenc 1945 című alkotását is. Utóbbi bemutatója után a film zeneszerzője, Szemző Tibor ad rövid koncertet és tart közönségtalálkozót.   

A vetítéssorozat többek között a moszkvai magyar nagykövetség, a magyar kulturális központ, valamint a CoolConnections orosz kulturális egyesülés szervezésében jött létre.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.