2012. február 7., 07:41

Ma este indul a Camelot

BUDAPEST. Ma estétől látható az HBO műsorán a Camelot című tízrészses sorozat. Artúr és a kerekasztal lovagjai történetének legújabb feldolgozását többek között Joseph Fiennes, Jamie Campbell Bower, Eva Green és Tamsin Egerton főszereplésével tekinthetik meg a csatorna nézői – írja a hbo.hu portálra hivatkozva a mult-kor.hu.

A Camelot ír, amerikai, angol és kanadai tévések összefogásában készült, s Írországban forgatták. A sorozat egyik kreátora, Chris Chibnall elmondása alapján a széria elsősorban Sir Thomas Malory „Le Morte d’ Arthur” (Artúr halála) című könyvét veszi alapul. A sorozat tavaly Emmy-jelölést kapott a Legjobb főcímzene kategóriában.

Az Artúr király legendáját feldolgozó történetben többek között a Szerelmes Shakespeare egyik sztárja, Joseph Fiennes, a Sweeney Toddból és az Alkonyatból ismert Jamie Campbell Bower, Tamsin Egerton és a Mennyei királyságban is feltűnő Bond-lány, Eva Green látható. A sorozat vezető producere, Chris Chibnall részt vett az Artúr király című, 2004-ben bemutatott akciófilm rendezésében, így számára nem volt idegen a Camelot mondakör.

A tíz részből álló történelmi fantasy dráma a középkor kezdetére, az V-VI. századi Britanniába kalauzolja a nézőt. Sok más, Artúr király történetével foglalkozó alkotástól eltérően az egész Camelot-mondakörről átfogó képet mutat be.

A Camelot mától kedd esténként 22.20-tól látható az HBO-n – zárja beszámolóját a mult-kor.hu.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.