2011. április 19., 07:58

Linda McCarthy élete képekben

BUDAPEST. Album jelent meg Linda McCarthy fotóiból. Paul McCartney, az egykori Beatles-tag és gyermekei, köztük a divattervező Stella, több mint kétszázezer fénykép közül választották ki az 1998-ban elhunyt Linda McCartney fotóművész munkásságának és életének emléket állító album darabjait.

A muzsikus Paul kezdetektől hatalmas csodálattal tekintett felesége képeire. Akkoriban még nagyon szokatlan volt, hogy egy nő a saját útját járja a fényképezésben, illetve más dolgokban is. Tudom, hogy hatalmas inspirációt jelentett azoknak a női fényképészeknek, akik az ő nyomdokain haladva indultak el a szakmában" – mondta Paul.

Linda McCartney még a hatvanas években alapozta meg hírnevét a kor legnagyobb rocksztárjairól készített felvételeivel. Õ volt az első női fotográfus aki a Rolling Stone magazinnak címlapfotót készítethetett. Ez 1968-ban történt. Egy évvel később feleségül ment Paul McCartneyhoz, akivel egészen 1998-ig, Linda haláláig éltek együtt.

A Life in Photographs (Egy élet képekben) című album valamivel kevesebb mint 45 dollárba kerül. "A képek egy nőként és művészként egyaránt gazdag élet bizonyítékai" - mondta Annie Leibovitz, az album egyik társszerzője.
"Linda McCartney élete egybe olvadt a fényképeivel. Ez csak később vált egyértelművé, de már a kezdetektől fogva igaz volt" - tette hozzá az elismert fotóművész. A felvételek egy részét idén júniusban egy londoni kiállításon is megnézhetik majd az érdeklődők.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.