2022. február 20., 16:06

Kulturális ajánló: 80 nap alatt a Föld körül

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

palin
Fotó: BBC

Ezúttal nem Verne Gyulával és Passepartout-val felfegyverzett Willy Foggal, hanem az egyik legzseniálisabb Python-nal, Michael Palinnel. A BBC által még a nyolcvanas évek végén, Palin főszereplésével forgatott sorozatban az akkorra befutott és kiérdemesült komikus megpróbálja leutánozni Verne regénybe oltott gondolatkísérletét. Körbe lehet-e utazni a Földet mindössze 80 nap alatt? Hogyne lehetne, mondja „csuklóból” a néző, csakhogy abban nincs semmi kihívás, ha az ember másfél nap alatt körberepüli a Földet. Palin és néhány fős stábja tehát fogja magát és vonaton, autón, hajón, hőlégballonon és olykor-olykor tevén átszeli a világot. Történik mindez 1987-ben, hidegháborún innen, de már bőven a kapitalizmuson túl. 

 
 
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.