2023. november 13., 08:52

Különdíjat kapott a Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon a Keleti Ágnesről szóló dokumentumfilm

A milánói FICTS Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon a zsűri "Mention d'Honneur 2023" különdíját érdemelte ki a jelenlegi legidősebb élő olimpiai bajnokról, a 102 éves Keleti Ágnesről készült dokumentumfilm.

Keleti Ágnes
Keleti Ágnes tornásznő
Fotó: Fried Erika

Az "Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes" című alkotás gyártója, a Makabor Studio Kft közleménye szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert fesztiválra 130 ország 1233 benevezett alkotásából 136 versenyzett a "Guirlande d'Honneur 2023" és a "Mention d'Honneur 2023" díjakért, köztük három magyar alkotás került a legjobbak közé: a Hosszú Katinka életét bemutató "Katinka" film, az 1938-as világbajnokságon ezüstérmet szerző magyar futballválogatottról szóló "Ezüstcsapat" című dokumentumfilm, valamint az "Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes".

Keleti Ágnes
Fotó:  bocskairadio.hu

A szombati ünnepélyes díjkiosztó gálán a film rendező-vágója, Oláh Kata és Csukás Sándor operatőr vette át az elismerést.

A Makabor és a Belfilms gyártásában, a Nemzeti Film Intézet és az Izraeli Kan Tv támogatásával készült magyar-izraeli koprodukció premierje tavaly szeptemberben a Miskolci Cinefest Fesztiválon volt, amelyen elnyerte a nemzetközi kritikusok Fipresci-díját. Azóta számos fesztiválon és a hazai mozikban vetítették. Sport és történelem kategóriában kiemelt nemzetközi elismerésben, a zsűri különdíjában részesült az AIPS Sport Media Awards-on, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség nemzetközi versenyén.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.