2012. január 25., 11:42

Kihirdették az idei Oscar-jelöléseket

LOS ANGELES. Kihirdették a 84. Oscar díjkiosztó nevezettjeinek teljes listáját. A legtöbb nevezést a A leleményes Hugo kapta, szám szerint 11-et, az ezüstérmes pedig a sokak által favorizált A némafilmes lett kerek 10-zel.

Aránylag jól szerepelt Spielberg Hadak útján és Brad Pitt Pénzcsináló című filmje (6-6 nevezés), de nem maradt el tőlük sokban David Fincher A tetovált lány-a és a George Clooney főszereplésével készült Utódok sem (5-5 nevezés) Steven Spielberg Tintin kalandjai című animációs filmje nem kapott jelölést. A 84. Oscar díjkiosztó gála 2012. február 26-án kerül megrendezésre. Íme, néhány kategória!

A legjobb film: A némafilmes, Utódok, Rém hangosan és irtó közel, A segítség, A leleményes Hugo
Éjfélkort Párizsban, Pénzcsináló, Az élet fája és a Hadak útján.

A legjobb rendező: Michel Hazanavicius – A némafilmes, Alexdander Payne – Utódok, Martin Scorsese – A leleményes Hugo, Woody Allen – Éjfélkor Párizsban, Terrence Malick – Az élet fája.

A legjobb férfi főszereplő: Demian Bichir – A Better Life, George Clooney – Utódok, Jean Dujardin –  A némafilmes, Gary Oldman – Suzster, szabó, baka, kém, Brad Pitt – Pénzcsináló

A legjobb női főszereplő: Glenn Close – Albert Nobbs, Viola Davis – A segítség, Rooney Mara – A tetovált lány, Meryl Streep – A vaslady, Michelle Williams – Egy hét Marilynnel.

A legjobb animációs film: A Cat in Paris, Chico & Rita, Kung Fu Panda 2, Csizmás, a kandúr, Rango.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.