2012. február 26., 09:19

Ki nyerhet ma Oscart?

LOS ANGELES. Magyar idő szerint hétfőn hajnalban adják át az Oscar-díjakat. Sokan tippelnek a a befutókra. Az egyik kategóriában Brad Pitt legjobb barátjával, George Clooney-val harcol.

A jelöléseket minden évben nagy titok övezi, idén viszont szivárogtattak egyesek. Mark Wahlberg színész a Huffington Postnak adott interjújában elárulta, több barátja van PricewaterhouseCoopers-nél, így már tudja, kik nyernek díjat a vasárnapi gálán. Szerinte aThe Artist - A némafilmes lesz a legjobb film, Jean Dujardin pedig a legjobb színész.

A színésznőknél Viola Davis és Octavia Spencer A segítségben nyújtott alakításukért diadalmaskodnak majd. Martin Scorsese gyerekfilmje, A leleményes Hugo állítólag három szobrot vihet haza.

Wahlberg forrása megbízható lehet, ugyanis a PricewaterhouseCoopers már hetvennyolc éve végzi az akadémiai tagok szavazatainak begyűjtését és összeszámlálását. A végeredményeket azonban csak ketten ismerik a cégtől, akiket jobban őriznek, mint az amerikai aranykészletet. Vagyis meglepő lenne, ha Mark tényleg beszélni tudott volna velük. Erre azonban majd csak hétfő hajnalban kapunk választ - írja a hír24.hu.

Tény, hogy a legjobb film kategóriában nagy esélyesnek tartják a A némafilmest és A leleményes Hugo című filmet. Utóbbiról még az Avatar rendezője, James Cameron is úgy nyilatkozott: ez a legjobb 3D-s film. Ezzel együtt a nagyköltségvetésű film egyelőre a kasszáknál messze a várt alatt teljesít. A némafilmes azonban a legnagyobb díjak legtöbbjét bezsebelte, így ez a mozi idén az elsőszámú favorit.

 

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.