HIRDETÉS

Kemény fagyok jönnek

hirek.sk 2018. február 23., 12:25
POZSONY. Vasárnaptól szerdáig, négy egymást követő napon is sarki hideget hozó, fogvacogtató fagyos időre figyelmeztetnek a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet munkatársai. Éjszaka akár -22 fokig csökkenhet a levegő hőmérséklete.

Hózáporok, nedves levegő és alacsony hőmérsékleti értékek borzolják a napokban az ország lakosságának kedélyeit. „Északkeleti irányból Európa jelentős területét jeges sarki légtömegek érik el, s a levegő hőmérséklete rendkívülit zuhanva, a 2017/2018-as télen tapasztalt legalacsonyabb hőmérsékleti tartományba süllyed“ - tette világossá a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Tájékoztatása szerint a fagyos hétvégén túl négy dermesztő sarki hideget hozó nap is vár ránk. „A február 25-től (vasárnap) február 28-ig (szerda) tartó időszakban az ország leghidegebb pontjain vélhetően sarkvidéki hideg lesz. A hegyvidékek völgyeiben, völgykatlanaiban -20 fokig süllyed a hőmérséklet, amit a kellemetlen északi szél csak tovább tetőz majd“ – figyelmeztet az SHMÚ, hozzátéve, hogy a hegyvidékeken néhol akár -17 és -25 fok között ingadozhat majd a hőmérséklet. Sőt, elvétve akár még ennél is hidegebb lehet.

Szombaton érik el hideg légtömegek Európát, amely térségünkben legalább március elsejéig megreked. A szakemberek egyre intenzívebbé váló éjszakai fagyokra figyelmeztetnek. A völgyekben, völgykatlanokban és a csökkenő felhőzet és gyenge légmozgás uralta területeken a hőmérséklet szombaton akár -18 fokig csökkenhet. Nappal -2/+3 fok valószínű, de északon, és néhol keleten ennél hidegebbet, -7/-2 fokot is mérhetnek.

Forrás: Topky.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS