2023. augusztus 16., 09:46

Ikon-díjat kap Meryl Streep a Los Angeles-i filmmúzeumtól

Ikon-díjjal ismeri el Meryl Streep nagy hatású színészi pályafutását az amerikai filmakadémia Los Angeles-i múzeuma októberi adománygyűjtő gáláján.

Meryl Streep
Fotó: TASR/AP

A háromszoros Oscar-díjas színésznő október 14-én veheti át a díjat - közölték kedden a szervezők.

Bár jelenleg a forgatókönyvírók (WGA) és a színészek céhe (SAG-AFTRA) is sztrájkol, az esemény zöld utat kapott az érdekképviseletektől, mivel adománygyűjtő rendezvény - írta a deadline.com hollywoodi hírportál.

A 2021-ben megnyílt filmmúzeum az Ikon-díjat olyan művészeknek ítéli oda, akiknek pályafutása "jelentős, globális kulturális hatással" volt. Tavaly a Micsoda nő sztárja, Julia Roberts kapta az elismerést.

Michael B. Jordan amerikai rendező és színész, Oprah Winfrey műsorvezető és színésznő, valamint Sofia Coppola filmrendező, forgatókönyvíró és színésznő ugyancsak kitüntetésben részesül a ceremónián.

Az adománygyűjtő gála házigazdái között lesz Halle Berry és Ava DuVernay is. A rendezvény bevételét a múzeum programjaira fordítják majd.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.