2012. február 8., 17:56

Holnaptól a mozikban a Star Wars első része 3D-ben

POZSONY. Holnaptól vetítik a szlovákiai premiermozik a Star Wars első részét, a Baljós árnyakat 3D-ben. George Lucas filmje február 9-én kerül a magyarországi mozik műsorára is.

Nálunk friss premier még csütörtökön A segítség és a The Artist – A némafilmes. Az utóbbi két filmet több kategóriában is jelölték az idei Oscar-díjra. Bár majdnem 35 esztendő tet el a Star Wars IV. – Egy új remény premierje óta, George Lucas többrészes meséjének még mindig töretlen a népszerűsége.

A rendező 1977-ben mutatta be korszakalkotó sci-fijét, ami a mai napig a műfaj legismertebb és legmeghatározóbb pordukciója. A Csillagok háborúja nyitóepizódját 1978-ban hat Oscarral jutalmazta az Amerikai Filmakadémia. 1980-ban bemutatták a Birodalom visszavág és 1983-ban a Jedi visszatér című folytatást. Az 1977-1983 között forgatott trilógia csak a történet egy darabkája.

George Lucas úgy döntött, hogy leforgatja atrilógia előzményedit, így hat részes lesz a Star Wars, végül egy 12 órás film születik belőle. A Jedi visszatér és a Baljós árnyak bemutatója között 16 év telt el. Most az 1999-es Baljós árnyak 3D kerül a mozikba. És ha hihetünk a híreknek, hamarosan ilyen technológiával láthatjuk A klónok támadása és a Sith-ek bosszúja című Star Wars-filmeket is.

Az Oscar-esélyes The Artist – A némafilmes című francia film az 1920-as végének Hollywoodjába kalauzol el bennünket, ahol George Valentin a korabeli filmsztárok életét éli. Ám hazatérve csak kiüresedett arcképével és elhidegült feleségével találja szembe magát. Súlyosan érinti a változás, ami a hangos filmek megjelenésével jön el. A férfi nem tud, és nem is akar az új őrület részévé válni, ezért még jobban fáj neki, hogy egykori rajongója és felfedezettje, Peppy Miller egyre nagyobb léptekkel halad az ünnepelt színésznővé válás felé. A filmet Michel Hazanavicius rendezte.

Tate Taylor rendező a magyar mozikban már tavaly novemberben bemutatott A segítség című filmjében Skeeter( Emma Stone) a főiskola befejezése után újságíróként próbál pénzt keresni, de elhatározza, könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, méghozzá a szolgálók nézőpontjából. Hosszas rábeszélés után Aibileen (Viola Davis), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről. Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket, és kiderül, sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak – írja a filmtrailer.hu.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.