HIRDETÉS

Fordulat állt be a benzinkútnál felejtett 300 ezer euró ügyében

hirek.sk 2017. november 06., 10:29
CSORBA. A rendőrség visszaadta tulajdonosának azt a 300 ezer eurót tartalmazó hátizsákot, amelyet egy csorbai benzinkúton felejtett még a nyáron. A Bűnüldöző Ügynökség azonban továbbra is nyomoz a furcsa ügyben.

Meglepődtek annak a csorbai benzinkútnak a dolgozói, amelynek egyik idénymunkása egy ott felejtett, 300 ezer eurót tartalmazó hátizsákot talált. Miközben a személyzet már a rendőrséget hívta, a helyszínre visszatért a csomag tulajdonosa, a Szlovák Államvasutak volt vezetője, Štefan Hlinka.

Érdekes elmélettel rukkolt elő a tetemes készpénz birtoklását illetően. Azt állította, azt elhunyt édesanyja házában találta. A rendőröknek azonban gyanússá vált az eset, ezért a pénzt lefoglalták és kivizsgálták, hogy az esetleg nem bűncselekményből származik-e.

Az a lehetőség is felmerült, hogy a sok pénz nem olyan tranzakcióból származik-e, amelyet a volt igazgató akkor szerzett, amikor még befolyásos helyen ült. A Markíza kereskedelmi televízió tájékoztatása szerint a vizsgálótiszt azonban mindmáig nem indított büntetőeljárást az ügyben.

Visszaadták a hátizsákot

A rendőrség a vonatkozó törvény szerint legfeljebb 90 napra foglalhat le vagyont, s ez az időszak már letelt. Ezért a Markíza értesülései szerint a pénz már nincs a rendőrségi széfben, azt visszaadták Hlinkának.

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) számára azonban ez a furcsa történet ezzel nem ért véget.

„A vonatkozó eljárás továbbra is a NAKA nemzeti pénzügyi rendőrségi alakulata operatív érdeklődésében áll“ – erősítette meg a NAKA vezetője, Peter Hraško. Hozzátette, valamennyi olyan szükséges műveletet elvégzik annak érdekében, hogy minden olyan körülmény kiderüljön, amelyek egy büntetőeljárás alapját képezhetnék.

Hlinka alkalmazottként továbbra is a Szlovák Államvasutaknál dolgozik, a történtek után azonban szabadságot vett ki. Ez idő tájt azonban a Cargo vasúti teherfuvarozó vállalat felügyelő tanácsában befejeződött a tagsága.

Forrás: Aktuality.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS