2022. január 13., 08:45

Felvidéki magyar színész filmjével ünnepli a Duna TV a Magyar Kultúra Napját

A magyar kultúra napját 1989 óta óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

A Magyar Kultúra Napján a Duna Televízió 19:50-től tűzte műsorra Pacskovszky József Kék róka című filmjét, amely Herczeg Ferenc egykoron Párizsban is nagy sikert aratott színjátéka alapján készült. A tévéfilmben a főszerepet, Sándort Száraz Dénes érsekújvári színész alakítja. Cecília szerepében Zsigmond Emőke látható, Pált Fekete Ernő, Trill bárót pedig Schmied Zoltán formálja meg.

Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikere, a Kék róka a francia társalgási vígjátékok mintájára készült. A filmben megelevenedik a két világháború közti budapesti kávéházak, vívótermek és a régi balatoni nyaralók világa.

Sándor (Száraz Dénes) egy budapesti dzsesszklub tulajdonosa, a házibarát, aki jól zongorázik, van pénze és sokat utazik, Svájcban is él. Az utcán összefut a férjezett Cecíliával, és rögtön izzani kezd köztük a levegő. Egy szerelmi sokszög lesz a történetből, amelyben a megcsalt férj sem unatkozik. 

A sok egykaptafára készült sorozat után most a közmédiának hála egy hangulatos film kerül bemutatóként a képernyőre, amely visszavezeti a nézőt a múlt század izgalmas és hangulatos húszas éveibe.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.