2011. május 7., 23:16

Felvidéki díjazott a VII. Göcsej Filmszemlén

Zalaegerszeg. A szepsi Bódva-völgyi Stúdió tavaly forgatott portréfilmjével harmadik helyezett lett Zalaegerszegen megrendezett VII. Göcsej Filmszemlén. A fesztiválon 60 pályaművet bírált el a zsűri Magyarországról, Erdélyből, a Vajdaságból, Szlovákiából, és Újvidékről.

A zalaegerszegi seregszemlén kisjátékfilm, dokumentumfilm, természetfilm, filmetűd kategóriában versenyzett 60 pályamű május 6-7-én. A szepsi Bódva-völgyi Stúdió Koncsol Lászlóról készült portréfilmje harmadik helyezett lett. A T. Nagy Imre alkotóműhelyében készült film betekintést nyújt a nagy tekintélyű író, költő, műfordító egyéni világába, vall hitvallásáról és szövevényes életútjáról.

A szakmai beszélgetésekkel, vetítésekkel tarkított filmszemle bemutatkozási lehetőséget biztosít a fiatal alkotók számára is. A szombathelyi Szent- Györgyi Albert Középiskola tanulói közül 9-en jelentkeztek a megmérettetésre tavalyi filmjeikkel. A szervezők először biztosítottak ingyenes szállást és étkezési lehetőséget az arra igényt tartó alkotóknak, valamint a felsőoktatásban kommunikáció és filmes szakon tanuló hallgatóknak. A szervezők a filmvetítések mellett pénteken koncertekkel, szombaton  városnézéssel kedveskedtek a fesztivál résztvevőinek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ   Koncsol László életútja

 

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.