HIRDETÉS

Enyedi Ildikó: nagy kaland volt

hirek.sk 2018. március 05., 15:23
LOS ANGELES. Nagy kaland és boldogság volt a Testről és lélekről című mozin dolgozni, és ami történt a filmmel, azt bizonyítja, hogy jól dolgoztunk – mondta Enyedi Ildikó, aki az Oscar-gála után nyilatkozott az M1-nek.

Az Una Mujer Fantástica (Egy fantasztikus nő) című chilei alkotás kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben.

Sebastián Lelio drámája mellett Enyedi Ildikó Testről és lélekről című műve, valamint a Szeretet nélkül című orosz, A négyzet című svéd és a The Insult című libanoni film volt versenyben az elismerésért. Chilei film először nyert ebben a kategóriában.

Magyarországnak ez volt a harmadik olyan éve, amikor volt magyar jelölés az Oscar-gálán, Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről ugyanis versenyben volt a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

„Szép volt, jó volt, nagyon nagy öröm volt. Jövünk a következő filmmel” – mondta Los Angelesben Enyedi Ildikó, aki Deák Kristóf, a Mindenki című film Oscar-díjas rendezőjének társaságában állt a kamera elé.

A filmrendező az M1 riporterének azt mondta, nagy kaland és boldogság volt dolgozni a Testről és lélekről című filmen, és mindaz, ami történt, azt bizonyítja, hogy jól dolgoztak.

Lassan összeáll következő filmje, amelyet Füst Milán: A feleségem története című regényéből készít; Enyedi Ildikó elmondta, már megvannak a producerek, összeállt a stáb nagy része is, és már helyszíneket keresnek.

Arról is beszélt, életében először készítettek számára ruhát, ám a rendezvény után tornacipőt húz, és táncolni megy.

A Testről és lélekről stábja mindenkinek megköszönte a drukkolást a film közösségi oldalain.

A Magyar Nemzeti Filmalap által 420 millió forinttal támogatott alkotás vetítési jogát több mint 90 ország vásárolta meg eddig. A Testről és lélekről többek között elnyerte a fődíjat a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, főszereplője, Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat.

0 HOZZÁSZÓLÁS