2022. október 12., 16:07

Elhunyt Angela Lansbury, a Gyilkos sorok filmsorozat főszereplője

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a kedden 22:17 órakor kiadott, Elhunyt Angela Lansbury brit-amerikai színésznő, a Gyilkos sorok című filmsorozat sztárja című anyagunk címében és első bekezdésében a név helyesen:

angela lansbury
Fotó: TASR/AP

Elhunyt Angela Lansbury brit-amerikai színésznő, a Gyilkos sorok című filmsorozat sztárja
London, 2022. október 11., kedd (MTI/Reuters/dpa) - Elhunyt Angela Lansbury brit-amerikai színésznő, a Gyilkos sorok című filmsorozat sztárja Los Angeles-i otthonában - közölte kedden családja.

Az Oscar-díjra jelölt, Broadway-musicalekben is szereplő színésznő 96 éves volt, karrierje csaknem nyolc évtizeden át tartott.

II. Erzsébet néhai brit uralkodó 2014-ben a lovagi cím női megfelelőjének számító, Dame előnév viselésére jogosító legmagasabb rangra emelte Angela Lansburyt. Első filmszerepe az 1945-ös, George Cukor rendezte Gázláng, amelyért Oscar-díjra jelölték. További jelentős filmszerepei, amelyekért szintén Oscar-díjra jelölték a Dorian Gray képe (1945), valamint A mandzsúriai jelölt (1962).

Leginkább azonban a főszereplésével készült Gyilkos sorok (Murder, She Wrote) című krimisorozatból ismerhették, amelyben Jessica Fletcher regényíró és amatőr nyomozó szerepét alakította. A sorozat 12 évadot élt meg 1984 és 1996 között.

Broadway-i munkásságának elismeréseként Lansbury öt Tony-díjat és hat Golden Globe-díjat nyert.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.