2023. október 19., 12:50

Elhunyt a Rocky-filmekből ismert Burt Young

Burt Young a Rocky című filmben a főhős legjobb barátját, Paulie-t játszotta, alakítása pedig Oscar-jelölést ért a legjobb férfi mellékszerepben. Mellette több száz különféle szerepben bukkant fel a tévé és a mozi képernyőin egyaránt. A színész 83 éves volt.

Sylvester Stallone
Fotó: youtube/reprofotó

Young október 8-án hunyt el Los Angelesben. Haláláról a lánya tájékoztatta a médiát október 18-án. A halál okát nem közölte.

Young többnyire olasz származású amerikai karaktereket játszott filmjeiben. Sylvester Stallone után a Rocky-széria második legtöbbet visszatérő karakterének számított. Az első résztől a 2006-ban megjelent hatodik részig valamennyiben felbukkant.

Kissebb mellékszerepekben olyan sikerfilmekben is szerepelt, mint Roman Polanski Kínai negyed című műve, vagy Sergio Leone Volt egyszer egy Amerika című epikus alkotása. A későbbiekben festőként is tevékenykedett.

Stallone az Instagram-oldalán emlékezett meg Youngról, ahol kedves barátjának nevezte, akit a világ hiányolni fog.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.