2021. október 22., 08:44

Dráma Hollywoodban: Alec Baldwin egy kellékfegyverrel agyonlőtte éppen forgatott filmje operatőrét

Elképesztő eset rázta meg a filmvilágot. Egy forgatáshoz használt kellékfegyverrel sebesítette halálra készülő filmjének operatőrét, Halyna Hutchins-t Alec Baldwin hollywoodi filmsztár.

alec baldwin
Fotó: TASR/AP

A BBC azt írja, a színész egy kellékként használt pisztollyal, egyelőre nem tisztázott körülmények között meglőtte éppen készülő filmje, a Rust című western operatőrét, illetve rendezőjét, Joel Souza-t. Mindkettejüket kórházba szállították, de Hutchins életét már nem tudták megmenteni.

A rendező életveszélyes állapotban van.

A részletek egyelőre nagyon homályosak. Nem tudni, hogy kerülhetett éles lőszer a kellékfegyverbe, ahogy az is furcsa, Baldwin miért lőtt kétszer. A BBC szerint egyelőre senkit nem gyanúsítottak meg, de Baldwint látták besétálni egy helyi rendőrőrsre. Baldwin filmjét Új-Mexikóban forgatták.

Történt már hasonló eset Hollywoodban. Brandon Lee filmszínészt 1993-ban, Holló című filmje forgatásán szintén egy kellékpisztoly sebezte halálra.

A hírt frissítjük!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.