2022. március 16., 17:00

Cannes-ban debütál Luhrmann Elvis-filmje

A májusi cannes-i filmfesztiválon debütál Baz Luhrmann Elvis Presleyről forgatott életrajzi filmje.

Elvis Presley
Illusztrációs felvétel
Fotó: pixabay.com

A rock and roll legendát Austin Butler alakítja, Tom Hanks pedig Elvis befolyásos menedzsereként látható a zenés produkcióban

- írta a Variety.com.

A júniusban a mozikba kerülő Elvis cannes-i bemutatójának időpontját még nem tűzték ki, de Luhrmann filmjei már kétszer nyitották meg a Cote d'Azure-fesztiválját: 2001-ben a Moulin Rouge!, 2013-ban pedig A nagy Gatsby.

Az Elvis a legendás zenésznek a menedzseréhez, Tom Parkerhez fűződő bonyolult kapcsolatán keresztül fejti fel a „király” életét.

A film forgatókönyvét Luhrmann és Craig Pearce írta.

A Variety.com előrejelzése szerint Cannes-ban a Top Gunt és George Miller Three Thousand Years of Longing című filmjét is láthatja majd a közönség, emellett David Cronenberg Crimes of the Future, Koreeda Hirokazu Broker és Park Csan Vuk Decision to Leave című alkotását is vetítik.

A cannes-i filmfesztivál versenyprogramját áprilisban Párizsban hozzák nyilvánosságra. A filmmustrát május 17. és 28. között rendezik meg.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.