2024. január 9., 17:36

BÚÉK – a magyar hazugságfilm

Ha már egyszer új év, hadd ajánljunk most egy ilyen tematikájú vígjátékot. Szilveszter éjjel ugyanis bármi megtörténhet… meg bármi se. 

buek
Fotó: port.hu

De hogyan lehet akaratlanul vagy inkább dacból feldobni egy összeszokott baráti társaság már-már unalomba fúló szilveszter éjjelét? Goda Krisztina és Divinyi Réka 2018-ban bemutatott BÚÉK című filmjéből megtudhatjuk. A film bemutatását kételyekkel fogadták Magyarországon.

Bár az alaptéma kiváló, de volt már a filmnek korábbi német és olasz verziója, ráadásul az olasz változatot alig két évvel korábban már bemutatták Magyarországon, Teljesen idegenek címmel. A filmben a bonyodalmat az okozza, hogy a hétfős társaság az este egy pontjától csak úgy fogadhat hívásokat és telefonüzeneteket, hogy azt a többiek is hallják és látják…

És elindul a hazugságlavina, mert hazudni mindig könnyebb, mint megmondani az igazat, amivel esetleg megbántjuk a másikat, vagy éppen ránk csap vissza az igazság. Kiderül, hogy mindenkinek vannak titkai, és igazából senki sem őszinte a másikkal. A magyar hazugságfilm kiváló, csupa remek alakítással tárja elénk a könyörtelen igazságot: ilyenek vagyunk, egyúttal tanulsággal is szolgál, hogy a hazugság előbb-utóbb, de kiderül. 

Megjelent a Magyar7 2024/1.számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.