2021. október 29., 14:57

Budapest ikonikus helyszínein forog a lengyel-magyar film

Budapest ikonikus helyszínein forgatnak lengyel-magyar koprodukciót: a Téli álom című lengyel-magyar mozifilm egy lengyel sportoló és egy kínai zongorista lány Budapesten kibontakozó románcának története fővárosi helyszínekkel és Liszt-melódiákkal - tudatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) pénteken az MTI-vel.

Fotó: pixabay.com

A Téli álom című lengyel-magyar koprodukcióban, Piotr Fiedziukiewicz rendezésében készülő mozifilm gyártására a Nemzeti Filmintézet 685 millió forint támogatást szavazott meg - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Budapesten is játszódó romantikus film középpontjában egy sportoló küzdelmének bemutatása áll, aki sokszoros snowboard bajnokként lesérül mielőtt megvalósíthatná célját, hogy indulhasson a pekingi téli olimpián.

Lábadozása során kénytelen újraértékelni az életét, és budapesti találkozása az ünnepelt kínai zongorista lánnyal, aki Liszt és Chopin rajongójaként épp a legnagyobb nemzetközi zongoraversenyre készül, mindkettőjük életében fordulatokat hoz. A Téli álom történetében két világ, az élsportolók és a klasszikus zenészek világa fonódik össze.

A romantikus mozifilmben Budapest legszebb látványosságai is szerepet kapnak, a tervek szerint a forgatási helyszínek között lesz az Andrássy út, a Dunapart, a Vigadó, a Zeneakadémia, a Várkert Bazár és a New York kávéház is. A film Budapest csodáit és Liszt egyedülálló zenéjét is széles közönséghez juttathatja el a nemzetközi forgalmazásnak köszönhetően.

Az alkotók a mozipremiert a pekingi téli olimpia idejére tervezik jövő év elejére. A budapesti forgatáson mintegy 70 magyar szakember vesz részt. A Téli álom magyar producere Kmetty Orsi - áll az összegzésben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.