2023. november 16., 11:09

Az angol–magyar

Az MLSZ TV archívuma, amely a legnagyobb videómegosztón szabadon megtekinthető, a magyar futball szerelmesei számára számos kincset rejt.

angol-magyar
Fotó: origo.hu

Az egyik igazi „futballcsemegének” különös aktualitást ad, hogy csupán néhány nap választ el minket a sokak által az „évszázad mérkőzéseként” emlegetett angol–magyar hetvenedik évfordulójától.

A korszakos magyar futballsiker felvételét Szepesi György emlékezetes rádiókommentárja teszi hetven esztendő után is élővé és élvezhetővé.

Jegyezzük meg, miközben generációk nőttek fel úgy, hogy csak a régi sikereket idézhették fel újra és újra, az elmúlt években a magyar futballban végre megmozdult valami. A legfiatalabbak számára az Aranycsapat londoni diadalával azonos polcra került az Anglia elleni tavalyi 4:0-s siker. Talán hamarosan eljön az idő, amikor a fájóan üres nosztalgia helyett a régi sikerekre már „csak” emlékezni fogunk.

Megjelent a Magyar7 2023/45. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.