2020. május 20., 15:17

A nagy mozihálózatok még nem tervezik a nyitást

Bár szerdától tovább enyhítették a járványügyi intézkedéseket, a mozirajongóknak még várniuk kell. A moziüzemeltetők, különösen a nagy hálózatok, egyelőre óvatosak, még várnak a nyitással.

film, mozi
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pixabay.com
A napokban közzétesszük a nyitásról szóló információkat

 - közölte a Cinemax hálózat a közösségi hálón. „Még várunk a Közegészségügyi Hivatal útmutatására" - tették hozzá.

A másik nagy hálózat, a Cinema City vezetése úgy döntött, egyelőre elhalasztja a mozik újbóli megnyitását.

A jelenlegi korlátozások miatt nem tudunk a nézőknek olyan filmélményt nyújtani, amilyenhez hozzászoktak

 - közölték a közösségi hálón a Cinema City képviselői.

„Amint szakértőink úgy értékelik a helyzetet, hogy eljött a nyitás ideje, tájékoztatni fogunk a multiplexeink újbóli megnyitásáról" - közölték.

A kisebb moziknak konkrétabb terveik vannak, néhány már pénteken (május 22.) kinyitna.

„Azokat a filmeket vetítenénk, amelyek bemutatását még márciusban terveztünk” - tájékoztatták a TASR hírügynökséget a filmforgalmazó cégekkel való egyeztetést követően.

A Pozsonyi Lumiére mozi, amelyet a Szlovák Filmintézet üzemeltet, készen áll a mielőbbi nyitásra. Simona Nôtová, a filmintézet munkatársa elmondta, a Közegészségügyi Hivatal és a kulturális minisztérium útmutatásai alapján kerülhet csak sor a nyitásra. „Amint lehet, tájékoztatni fogunk az újranyitás időpontjáról" - tette hozzá Nôtová.

Pozsony Lamacs városrészében június 7-én nyit a mozi. „Nem lesz probléma betartani azt, hogy legfeljebb 100 embert engedhetünk be a nézőtérre, mert nem járnak ide olyan sokan. Fertőtlenítőt helyezünk ki és tájékoztatjuk a szabályokról a látogatókat" - mondta Eugen Garay, a városrész mozijának üzemeltetéséért felelős személy.

A járványügyi intézkedések negyedik fázisának részeként a Közegészségügyi Hivatal engedélyezi a mozik, a színházak megnyitását, a rendezvények megtartását. Az előadásokon legfeljebb 100 látogató vehet részt. A nézőtéren ülőknek két méteres távolságra kell lenniük egymástól. Egymás mellé szóló jegyeket külön kérésre adnak. Minden előadás előtt fertőtleníteni kell a székek karfáját, a kilincseket, a fogantyúkat, a pultokat. Tilos ételt, italt árusítani a moziknál, enni, inni a nézőtéren. Az előírások betartását legalább egy, az üzemeltető által kijelölt személynek kell felügyelnie.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.