2022. szeptember 4., 15:20

A hullám

Kialakulhat-e újra diktatúra Németországban? Ez az egyik alapkérdése Rainer Wenger tanár úrnak a próbahéten, amikor is a diákok szabadon jelentkezhetnek különböző szaktárgyakra.

A hullám
A kísérlet hamarosan megbukik, és már sajnos nem lehet visszafordítani azt a folyamatot, amely szörnyű tragédiához vezet.

A diákok Wenger tanár úr óráján az autokrácia fogalmával ismerkednek. Az unalmasnak tűnő elméleti óra azonban nagyon izgalmassá válik. A diákok szerint diktatúra már nem alakulhat ki Németországban, a tanár viszont kísérletet tesz ennek megcáfolására. Érdekes szokásokat és gyakorlatokat vezet be a próbahétre. Eleinte tetszik a diákoknak, szokatlanul motiváltak és fegyelmezettek. Közösséget alkotnak, csapatszellemben gondolkodnak, és tanárukat úgy tisztelik, mint vezérüket, akit Wenger úrnak szólítanak. Ám a kísérlet hamarosan megbukik, és már sajnos nem lehet visszafordítani azt a folyamatot, amely szörnyű tragédiához vezet. 

Megjelent a MAGYAR7 35. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.