2011. április 1., 16:54

A Duna összes hídja egy fényképeskönyvben

BUDAPEST. A Duna hídjai. A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. Ezzel a címmel mutatták be az EU-elnökség alkalmából Gyukics Péter fotóalbumát . Hasonló kötet még soha nem készült.

Az albumban lévő 342 hídról "hároméltű" kameraállásból készültek fotók: földről, égről, vízről. Így aztán a 330 oldalra 962 fénykép került nyolc Duna menti ország hídjairól. Mérnököknek igazi csemege ez a fényképeskönyv, mert benne van minden híd technikai adatanyaga, a történelem iránt fogékonyabb olvasók pedig az építmények történetének leírását élvezhetik.

Az album három nyelven - a magyar mellett angolul és németül - jelent meg, mindegyik változat kapható magyarországi könyvesboltokban. A kötet szövegét Träger Herbert hidászmérnök és Tóth Ernő hídtörténész írta.

A pénteki könyvbemutatón adta át Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár a soros magyar EU-elnökség kapcsán indított vetélkedőn legjobban szereplő fiatalok jutalmát: egy úgynevezett innovációs csomagot, amelynek tartalma a golyóstolltól a C vitaminon át számos magyar találmány, és amely "(magyar) elmés" ajándék külföldi politikusoknak.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.