2023. március 12., 11:14

1492 – A Paradicsom meghódítása

Amerika felfedezése hatalmas áttörést jelentett a világtörténelemben. A kilencvenes években készült a film Amerika felfedezéséről, amelyben a híres francia színész, Gérard Depardieu játszotta Kolumbusz Kristófot. 

Gábor - Kolumbusz

A film bemutatta az akkori spanyol társadalmat, és a világgal kapcsolatos közgondolkodást: minden új ötletet elvetettek, és bizony sok embert eretneknek tituláltak.

Ebben a nehéz helyzetben kellett Kolumbusz Kristófnak helytállnia, és meggyőznie a spanyol királynőt, hogy támogassa útját Indiába, amelyet nyugat felől szeretett volna megközelíteni.

A hosszú és kalandos út során azonban váratlanul egy új világrészt fedezett fel, ahol paradicsomi állapotok fogadták, és a különös őslakosok is békésnek tűntek. Az ismeretlen világ azonban felkeltette a felfedező európaiak érdeklődését, akik aztán fokozatosan magukévá tették a kontinenst. 

Megjelent a Magyar7 hetilap 2023/10. számában.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.