2019. július 10., 14:00

Vonzó újdonság: hiánypótló 5D Mozi nyílt Komáromban

Július 1. óta tájainkon még szokatlan élményeket nyújt a komáromi Shopping Center, vagyis a volt Prior áruház földszintjén működő 5D Mozi. Csöppet sem mellékes, hogy a korszerű létesítmény szlovákiai, de valószínűleg európai viszonylatban is legolcsóbban, 3,50 eurós belépőjeggyel élvezhető.

5D-Mozi
Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A nagytapolcsányi tulajdonos, Milan Filipeje fontosnak tartotta, hogy a magyarlakta városban a kifüggesztett filmajánló kétnyelvű legyen, ezzel a határ túloldaláról is bevonzva a látogatókat. A kezdeti nagy érdeklődés miatt pedig a mozi ugyancsak magyar és szlovák nyelvű facebookos tájékoztatását megosztó személyek közül tízet ingyenes belépőjegyekkel ajándékozott meg.

Vizitünk során Pap Dásától, a hét minden napján 9-től 21 óráig nyitva tartó, hiánypótló mozi egyik munkatársától megtudtuk: jelenleg 20 film közül választhatnak a különleges, 5-20 perces élményekre vágyók. Hozzátette: a filmválasztékot kéthetente újra cseréli majd a tulajdonos. Örömmel nyugtázta: sok látogatót fogadnak, ami talán az újdonság varázsán kívül annak is köszönhető, hogy a nyári vakáció alatt több szabadidejük van a családoknak.

Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

A gyerekek a nekik ajánlott filmek során űrháború, tenger alatti kiruccanás, játékgyári mustra, Jurassic Park-beli élmények részesei lehetnek. A felnőttek inkább az adrenalinfokozó horrorfilmeket választják, hogy zombiktól, kísértetektől, földönkívüliektől, váratlan piramisbeli történésektől vagy éppen bankrablóktól retteghessenek.

Egyszerre öten férnek el a biztonsági övekkel ellátott székeken, amelyek a nézők alatt ugyanúgy mozognak, mint a filmekben össze-vissza kanyargó járművek, miközben érezzük a szélfúvást és a változó illatokat. Akit azonban zavar a rázkódás, kérésre a vetítés előtt vagy a felemelt kezével jelezve, akár vetítés közben is kikapcsoltathatja a szék mozgását.

A mozi munkatársai ugyanis nem csak a belépőjegyek árusításával és a közönség kényelmének biztosításával foglalkoznak, hanem számítógépen a viselkedésüket is figyelik. Ha esetleg valaki nagyon megijed a hirtelen hang- és fényhatásoktól, a szereplők érintéseitől, a szabadeséstől, a rá csepegő esőtől, hótól, illetve a villámlástól és a képernyőről kiugró cápától, szörnyektől vagy egyebektől, szintén kérheti a film félbeszakítását.

Arról is értesültünk, hogy akár egy néző jelenléte esetén is vetítik a helyszínen kölcsönzött szemüveggel nézhető, 3D felbontású mozifilmeket, amelyekhez több mint egy tucat sajátos effektus párosul. Azt is elárulta, hogy eddig legkapósabbnak a Szellemház, a Kaland a dzsungelben és a Bolondos hullámvasút című film bizonyult.

Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Szülinapi vagy karácsonyi ajándékként is ajánlotta a 7 és 17 eurós utalványok vásárlását, amelyek 2, illetve 5 alkalomra szólnak. A mozi az áruházon áthaladva és egy oldalsó bejáraton át is megközelíthető. Főleg a kisebb gyermekeket előzőleg érdemes lelkileg felkészíteni a rájuk váró hatásokra!

Milan Filipeje már korábban több szlovákiai városban üzemeltetett 5D Mozit, magyarlakta vidéken azonban ez az első létesítménye. Sőt, idén tavasszal Nagytapolcsányban megnyitotta az első hazai, még különösebb virtuális világba kalauzoló 9D Mozit, amelybe két hónap alatt több mint tízezren tértek be.

Tudok egy olyan mozit, hogy valami csuda...“

– dúdolgatta az örökzöld slágert az egyik elégedett törzslátogató válaszként, amikor véleménynyilvánításra kértük őt. Hozzátette: előzőleg Budapesten volt része hasonló élményekben, s örül annak, hogy azok átéléséért már nem kell utazgatnia.

5D-Mozi
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.