2018. augusztus 6., 15:21

Klasszikus rock a MyHont Café udvarán

A The Shadows Version és a Zeus ipolysági koncertje első alkalommal július 5-ére volt meghirdetve. Akkor az időjárás közbeszólt, hiszen a várost érő vihar miatt képtelenség volt a húrok közé csapni. Egy hónappal később, augusztus 5-én végül sikerült bepótolni a korábban elmaradt rendezvényt, holott ezen a napon is eleredt az eső.

Rock
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Kaszmán Zoltán

A klasszikus rockzenének is teret adó MyHont Café udvarán elsőként a 2017 tavaszán megalakult The Shadows Version nevű formáció lépett színre. A helyi zenészek műsorának gerincét az 1958-ban alapított legendás brit együttesnek, a The Shadowsnak a dalai alkották; többek között felcsendült az angol banda egyik legismertebb szerzeménye, az Apache is.

Az instrumentális zene rajongói mellett a klasszikus rockzene szerelmesei is örülhettek, hiszen a Zeus zenekar időtálló slágerekkel örvendeztette meg az ipolysági kávézó udvarán helyet foglaló hallgatóságot. Az 1980-ban létrehozott nyitrai együttes – a kevésbé kegyes időjárásra is utalva – stílusosan a Creedence Clearwater Revival „Have you ever seen the rain?” című dalával nyitott. A későbbiekben elhangzott egy-egy ismertebb dallam Eric Claptontól, a Faith No More-tól, a Whitesnake-től, az Eaglestől és a Pink Floydtól.

A 70-es, 80-as és 90-es évek időtálló rockszerzeményeiből igényesen merítő zenekar kemény magját a 12 éves koruktól együtt zenélő páros, az énekes-dobos Jozef Bakoš és a billentyűs, Feri Demo alkotja. Az élő zene háttérbe szorulása okán 1992-től a zenekar is szünetelni volt kénytelen, hogy egy hosszú, húsz esztendős kihagyás után újra színpadra lépjen. 2012-től a régi lendülettel ismét bizonyítják az örökmozgó Schuster Lóritól származó mondás igazát: a rock örök és elpusztíthatatlan.

The Shadows Version
The Shadows Version
Fotó:  Kaszmán Zoltán

Rock
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.