2021. szeptember 13., 20:28

XV. Czinka Panna Fesztivál - KÉPGALÉRIÁVAL

Tizenötödik alkalommal rendezték meg hétvégén a Czinka Panna Fesztivált Sajógömör községben. 

Czinka Panna nótafesztivál
Galéria
+15 kép a galériában
Fotó: Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya

A rendezvény a Czinka Panna felújított mellszobrának megkoszorúzásával vette kezdetét, ahová zenei kísérettel vonultak a résztvevők. A nótakedvelőket és az emlékezni vágyókat Povinszky Elvira, a Csemadok Rimaszombati Területi Választmányának titkára, Polgári Mária, a rendezvény háziasszonya, valamint Jankósik Zoltán polgármester is köszöntötte.

Albert Éva, a Csemadok Rimaszombati Területi Választmányának alelnöke ünnepi beszédében kifejtette, hogy Czinka Panna zenei tehetségével, egyéniségével írta be nevét nemzetünk kultúrtörténetébe.

Élete és hegedűjátéka több művészt is megihletett. Legendája pedig a mai napig él a művészekben, akik alkotásaikkal tisztelegnek a híres cigányprímás emléke előtt, valamint a zenészekben, cigányprímásokban, akik hegedűjátékukkal éltetik mindazt, ami Czinka Pannának igazi boldogságot jelentett. 

czinka-panna_szervezok-csemadok_0
Fotó:  Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya

Az ünnepség a helyi kultúrházban megtartott nótaesttel ért véget, amelyen fellépett Szeredy Krisztina, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett operettének és Bokor János, Arany Érdemkereszttel kitüntetett nótaénekes. A művészeket a zenészkörökben jól ismert prímás, ifj. Botos Béla (Bumbi) és zenekara kísérte. 

A rendezvényt a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya szervezte a Gömör-Kishonti Művelődési Központtal és Sajógömör község önkormányzatának segítségével.

xv.czinka-panna-fesztival_01
Galéria
+15 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.