2021. július 27., 21:00

TriDiArt-tábor másodszor Királyhelmecen

Idén is megnyitotta kapuit a Mailáth Múzeum művészeti tábora. A szervezők ezúttal is azoknak a 6-14 éves korosztályú gyerekeknek a jelentkezését várták, akiket vonz a színház, az  irodalom, a kézművesség, a fotózás és a népművészet, hiszen minden nap más-más területen mutathatják meg képességeiket, más-más művészeti ág fortélyaival ismerkedhetnek meg. Jelentkezők szép számmal akadtak, hiszen a tábor első napján, hétfőn mintegy 30 gyermeket fogadtak a szervezők.

TriDiArt
Galéria
+2 kép a galériában
Színjátszásról tanulnak a Mailáth Múzeumban
Fotó: Dobó Eszter

A hétfő a színház és a fotózás jegyében telt, a foglalkozásokat pedig a Miskolci Nemzeti Színház bodrogközi származású színész-énekese, Zamatóczky Florianna és partnere, Márton Richárd János vezette. Délután a fotózás alapvető tudnivalóival Takács Szabina és Gáspár Krisztián ismertette meg a fiatalokat. Kedden a romakultúra értékei kerültek terítékre, itt Pirigyi Marica, Bakos Zoltán, valamint Karát Eszter és Fekete Krisztián vezette a foglalkozásokat.

A tábor harmadik napja a mesék jegyében zajlik majd. Badin Ádám bábművész és Kovács Anna Zsófia író szórakoztatja a táborozókat. Ennek a napnak a keretében kerül sor a komáromi Kováč Zsófia Anna Nina és Emil című mesekönyvének bemutatójára is.

A csütörtököt elsősorban a jó kézügyességgel megáldott fiatalok élvezik majd, hiszen Kovács Lászlóval a kézművésség rejtelmeibe, míg Fazekas Valériával és Bók Anitával a képzőművészet sokszínűségébe nyerhetnek betekintést. Ekkor tartják a Natura 2000 című kvízversenyt is.

A tábor zárónapján a népművészeté a főszerep, ezeket a foglalkozásokat Trella Erik fafaragó illetve Vígh Katalin és Szabó Péter vezetik majd. Szabó Péter a karosi Honfoglalás Kori Látogatóközpont igazgatója, aki egészen biztosan hoz majd magával korabeli öltözékeket, íjakat is a gyerekeknek.

TriDiArt
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.