2021. május 1., 10:33

Újdonságok és átalakítások várhatóak a Művészetek Völgyében

Amennyiben a járványhelyzet engedi, idén július 23. és augusztus 1. között valósul meg a különleges atmoszférájáról is ismert Művészetek Völgye, ahol a főszerepet 1989 óta a művészet és a természet kapja.

Művészetek Völgye
Galéria
+2 kép a galériában
a Kaláka Versudvarban
Fotó: Művészetek Völgye

Új helyszínekkel készül a stáb, több irodalmi, színházi és képzőművészeti udvar nyílik, valamint egy napra az Opera kamion is a Völgybe érkezik.

A Művészetek Völgye három csodálatos települése szerencsére lehetőséget ad arra, hogy szabadtéren, minél szellősebben, kis létszámú helyszíneken töltődhessenek a látogatóink kulturális és közösségi programokkal. Nyitottunk a tereken, Vigántpetenden és Taliándörögdön is új udvarok indulnak, valamint a vásár részt is kicsit átalakítjuk, hogy elkerüljük a sokadalmat. A programunk már kész, rendületlenül dolgozunk, hogy amennyiben lehetséges majd, biztonságban találkozhassunk a Völgyközösséggel. Egyre biztosabbnak látjuk, hogy nyárra javul a helyzet és meg tudjuk valósítani ezt a tíz napot. Sokan nevezik a Völgyet kulturális oázisnak, amire most talán a szokásosnál is nagyobb szüksége van mindannyiunknak, fellépőknek, látogatóknak egyaránt”

– mondta Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója.

A Művészetek Völgye csapata alig várja, hogy újra találkozhassanak a Völgylakók, szervezők, fellépők, látogatók és szeretnék méltó módon megünnepelni a fesztivál tavaly elmaradt harmincadik jubileumát.

Koncertet ad a Völgyben az Erik Sumo Band, Dés László, a Margaret Island, a Csík Zenekar, a Bohemian Betyars és Rúzsa Magdi, hetvenötödik születésnapját ünnepli Hobo, Plusz-Mínusz koncerttel készül a Quimby.

A szokásosnál is több irodalmi program várható, Taliándörögdön indít udvart a Petőfi Irodalmi Múzeum, Vigántpetenden Vecsei H. Miklós és a Poket közösség. A kapolcsi evangélikus templomba költözik a Magyar Írószövetség, Lackfi János Versműhelyein és zenés versimpróin a szokott helyen, a Kaláka Versudvarban lehet majd részt venni.

Hobo előadóestjeivel egy új, vigántpetendi helyszínen várja a rajongóit.

Az Operaház jóvoltából szintén Vigántpetendre, kamionon érkezik Donizetti legnépszerűbb vígoperája; a Szerelmi bájitalt a csillagos ég alatt láthatja a közönség.

A Recirquel a My Land című darabjával tér vissza a Völgybe, az Imre Zoltán Programnak köszönhetően további kortárs táncművészeket is megismerhet a közönség. Táncelőadásokkal, valamint a kortárs művészet és környezettudatosság kapcsolatát boncolgató programokkal a MANK Artporta is készül.

A Völgyhétvégéken tesztelt új udvarukba, a kapolcsi Kalapos Kertbe hívják az alkotni vágyó látogatókat, itt látható majd Szőke András és Badár Sándor stand-up estje is.

Kapolcs új főterén a Nemzeti Filmintézet és a Művészetek Völgye közös Némafilmhez filmzenét! pályázatának döntős alkotói élőzenés filmvetítésen mutatják be zeneműveiket, ugyanitt esténként a százhúsz éves magyar film kínálatából vetítenek válogatott filmeket.

Új játékteret nyit tánccal, zenével, mesével a gyerekek számára a húszéves Hagyományok Háza, a Muharay Népművészeti Szövetség programjai a Pest-Buda Udvarba költöznek, az esti koncertek előtt izgalmas napközbeni gyerekprogramokat szervez Kőbánya Udvara.

A gyerekjogokról informál az Unicef Magyarország, Ébresztő-óra programjuk képzett önkéntesei és Fiatal Nagykövetei a Harcsa Veronika Udvarban tartanak interaktív foglalkozásokat.

Az Aktív Magyarország támogatásával még több gyalogos, tematikus és e-bike túra indul, bemutatva a környék természeti szépségeit. A zöld úton tovább haladva helyszíni komposztálót is telepítenek a Völgybe.

Meglepetésekkel készül a Kaláka Versudvar, a Momentán Udvar, a Harcsa Veronika Udvar, Kőbánya Udvara és az elmúlt év feszültségeit feldolgozó beszélgetések, előadások, foglalkozások és közösségi programok sem maradhatnak el.

A FényArtban a Művészetek Völgye fényfestő (mapping) verseny nyertesei fényművészeti alkotásaikkal adnak egyedi hangulatot a kultikus taliándörögdi Klastromnak.

Színdarabokkal és színházi workshopokkal tölti meg idén induló színterét az Új Színház, visszatér a Völgybe a huszonöt éves Fonó, meglepetésekkel készül Palya Bea.

A jubileum kapcsán tíz napon át új életre kel egy-egy korábbi Völgyprogram az elmúlt harminc évből és egy Völgyarcokat bemutató portrékiállítás is nyílik.

A Művészetek Völgyére már kaphatóak a jegyek, az elővásárlás nagy segítség a szervezési folyamatokban,

de természetesen, amennyiben a fesztivál nem tartható meg, a jegyárak automatikusan visszafizetésre kerülnek.

A teljes program elérhető a fesztivál megújult honlapján, az alábbi linken pedig személyre szabott programajánlót kínál a Művészetek Völgye csapata. Jegyvásárláshoz kattintson ide.

A Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön megvalósuló tíznapos összművészeti fesztivál közel 2000 különleges programmal várja az érdeklődőket. Többek között könnyűzenei, jazz, világzenei, népzenei és komolyzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, egész nap színes gyermekprogramokkal, zöld programokkal, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal készülnek a szervezők.
Művészetek Völgye
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.