2021. március 18., 09:38

Népi Rablét és Jubileumi Beszélgetések

A hosszú hónapok óta húzódó nehéz járványhelyzet a Pintér Béla és Társulata mindennapjait is megkeserítette. Ahhoz, hogy a következő másfél hónapot is „átvészelhessék”, új online vetítéseket fognak tartani.

Pintér Béla és Társulata
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: pbest.hu

A Pintér Béla és Társulatának a koronavírus-járvány következtében összesen 95 meghirdetett előadása maradt el. Legutóbb több mint négy hónapja, november 11-én játszottak.

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta társulatunkat az elmúlt időszakban – akár online előadások megtekintésével, pártolói jegyekkel vagy adójuk 1%-ával. Ezen támogatásoknak köszönhetően kollégáink megélhetése ezúttal sem került veszélybe, és bízunk abban, hogy a társulat jövője sem forog kockán”

– olvasható a társulat közleményében.

Az elmúlt időszakban a virtuális térben elérhetővé tették a Szívszakadtig, a BÁRKIBÁRMIKOR és a nagyon ritkán játszott Kórház-Bakony című előadásokat. A hat meghirdetett időpontban ezeket több mint 8 ezren láttak.

Március és április folyamán már nem archív felvételeket teszünk közzé, hanem két előadásunk vadonatúj felvétele lesz látható az online térben”

– tudatta Pintér Béla, aki arról is beszélt, hogy tavaly minden eddiginél többen ajánlották fel a társulatnak adójuk 1%-át.

Március 28-án és 31-én a társulat legelső, 1998-ban bemutatott előadása, a Népi Rablét lesz műsoron, amelyet több mint tíz éve játszottak utoljára közönség előtt. Április 11-én és 20-án a Jubileumi Beszélgetések című előadásukat búcsúztatják az interneten.

Ezt a darabot két évvel ezelőtt, a társulat 20. születésnapja alkalmából mutattuk be a Fészek Művészklubban, és bár eredetileg csak egy évadon keresztül terveztük repertoáron tartani, végül két évig játszottuk. Most viszont eljött a búcsú ideje, és kihasználva az online platform lehetőségeit, abban bízunk, hogy így senki sem marad le az előadásról”

– áll a közleményben.

A Népi Rablét szereplői: Bencze Sándor „Qpa”, Csatári Éva, Enyedi Éva, Gombai Szabolcs, Nagy-Abonyi Sarolta, Péterfy Bori, Pintér Béla és Thuróczy Szabolcs.
A Jubileumi Beszélgetések szereplői: Bencze Sándor „Qpa”, Enyedi Éva, Friedenthal Zoltán, Kéménczy Antal, Pintér Béla, Roszik Hella, Stefanovics Angéla, Szabó Zoltán, Terhes Sándor és Thuróczy Szabolcs.

További információkért keressék fel a társulat honlapját.

Pintér Béla és Társulata
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.