2021. január 22., 12:57

Divided – Megnyílt Szabó Ottó új kiállítása

Virtuálisan nyitották meg Szabó Ottó festőművész Divided – Megosztva című kiállítását, amellyel az alkotó a mai társadalmak polarizáltságára, a megosztottságból eredő gyanakvásra, ellenségeskedésre, gyűlölködésre, a személyes és csoportos felelősségről való megfeledkezésre hívja fel a figyelmet.

Galéria
+17 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergely

A húsz képből álló tárlat a kassai MaJel Rovás Központ FiguratiF galériájában kapott helyet, de a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt egyelőre csak virtuálisan, a közösségi hálón tekinthető meg.

A kiállítást az alkotó testvére, Szabó Pál, a Szlovák Tudományos Akadémia kísérleti fizikusa nyitotta meg.

Úgy fogalmazott, Szabó Ottó az alkotásain keresztül a mai társadalom deformált rendszerére szeretne rámutatni, amely véleménye szerint a divide et impera, vagyis oszd meg és uralkodj! elvén működik.

_dsc8276.jpg
Fotó:  Fábián Gergely

A festmények kapcsán Ady Endre Kocsi-út az éjszakában című versével vont párhuzamot, mint mondta, az emberek többsége sötétségben van, keresik az utat a fény felé, de hiányzik a spirituális identitásuk, új utak pedig csak az egész eltörött részeinek újraegyesítésével keletkezhetnek.

Éppen erről szólnak az itt kiállított képek. Szabó Ottó ezekben a képekben nem kínál számunkra megoldásokat, csupán az egésznek hitt dolgaink eltörött részeit szeretné felfedni”

– fogalmazott.

_dsc8304.jpg
Fotó:  Fábián Gergely

A Divided – Megosztva című kiállításról a Magyar7 hetilap következő számában olvashatnak majd bővebben.

Galéria
+17 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.