2020. szeptember 7., 20:01

Balogvölgyi Táncház másodszor

Második alkalommal került megrendezésre a Balogvölgyi Táncház, amelynek ezúttal Rakottyás helyett a Bátkai Alapiskola parkja adott otthont. A táncházat a Balogvölgyi Ifjúsági Csoport szervezte.

Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Magyar István - SM Photo

"Immáron másodszor szerveztük meg táncházunkat itt a Balogvölgyében, ahová ez alkalommal a dernői Borostyán Néptánc Együttes két ifjú tagja látogatott el gömöri és moldvai táncokat tanítani. Táncházunk nemcsak a gyermekeket mozgatta meg, hanem a felnőttek is nagy örömmel kapcsolódtak be a tánc tanulásba” – számolt be róla Bene Viktor, a Balogvölgyi Ifjúsági Csoport szervezetének elnöke.

Portálunknak elmondta, hogy az efféle táncházakkal szeretnék elérni, hogy az emberek közelebbről is megismerjék a tánckultúránkat, elsajátítsák a gyönyörű tánclépéseket és emellett egy kicsit megismerkedjenek táncaink történelmével is. 

További céljuk, hogy a Balogvölgyi Táncházból egy olyan hagyományteremtő mozgalmat építsenek, amelynek híre megy, nem csak a Felvidéken, hanem szerte a Kárpát-medencében. Legközelebbi terveik között szerepel a tánchoz élő zenei kíséretet is biztosítani - árulta el Bene Viktor, megköszönve a segítséget minden támogatónak. 

Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.