2020. június 5., 20:07

Dalba öntött hazaszeretet

Trianon centenáriuma alkalmából készült el a nagymegyeri Hencz Krisztina első saját dala, a „Nemzetem fényei, béke hangjai” című szerzemény.

Galéria
+1 kép a galériában

A dalszerző portálunknak elárulta, hogy Trianon 100. évfordulójához közeledve erős késztetést érzett, hogy kifejezze, mit jelent számára a magyarsága, a Felvidék, az otthon szeretete, az asszimiláció elleni küzdelem, s az összetartozás érzése. Így születettek meg az első sorok, melyekből előbb egy vers, majd aztán hónapok alatt dal érlelődött.

Mint elmondta, eredetileg profi énekesek közreműködésével szerette volna elkészíteni a felvételt, de mivel ez nem sikerült, végül maga énekelte fel.

A dalt több átiratban is elkészítettem. Univerzális verziójában minden magyar egységesen, sajátjának érezheti. Emellett speciális verziói is születtek, melyekben pár szó kicserélésével minden határon túlra szakadt területre is egyedien ráilleszthető ”

– tette hozzá Hencz Krisztina, aki négy éve a Gombaszögi Nyári Tábor szervezőcsapatának tagja. Az első sorok épp a gombaszögi völgyben születtek. A felvételt végül Gasparik Fecó, a dunaszerdahelyi Arizóna zenekar billentyűsének stúdiójában rögzítették.  

A dal három napja debütált a Youtube videómegosztó portálon, s azóta már több mint kétezer megtekintés felett jár. A tervek szerint egy videóklip is készülne a dalhoz, melynek elkészítéséhez tetszőleges összeggel bárki hozzájárulhat. 

"Zenei karrierről nincsenek terveim, de ennek a dalnak a szeretetét és üzenetét szeretném megosztani a lehető legtöbb emberrel. Remélem sokakhoz eljut, és sok őszinte érzésű magyar szívet megérint, így beteljesítve a célt, amelyet megálmodtam" – zárta Hencz Krisztina. 

Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.