2020. április 5., 15:02

Ajándékalbum Zselenszkytől

2020. április 5-én hajnalban jelent meg az új, zenekaros hangszerelésű Zselenszky-album Baba Entelecheia címmel. Az Eleven Hold korábbi frontembere, Török-Zselenszky Tamás teljesen egyedül írta, keverte és rögzítette a tizenegy dalt tartalmazó grunge lemezt.

Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: Zselenszky Official
Ebben a krízishelyzetben mindenki azt adja a közösbe, amit tud. Én a lemezkészítéshez értek, azt tudom adni. Sokat dolgoztam vele, írtam, gyakoroltam, felvettem, megkevertem, mastereltem... a feleségem alkotta meg a borítóját. Igazi kemény meló volt. Mindemellett nem tudnék aludni, ha pénzért tennénk ki, amikor mindenki küzd ebben a nehéz helyzetben, és albérletre, adókra, élelmiszerre, ne adj Isten, gyógyszerre kell neki minden tartaléka. Szeretem annyira a tanult hallgatóságunkat, hogy most ingyen dolgozom neki”

– nyilatkozta Zselenszky, aki szerint az egész lemez fő üzenete, hogy akik a közéletben, a politikában hazudnak maguknak és a köznek, azok a mennynek, a pokolnak nem tudnak hazudni. Bármit cselekszenek, gondolnak, mondanak, írnak, közvetetten vagy közvetve ártanak, az nem földi, ember alkotta törvények szerint méretik, hanem az abszolút, égi törvények alapján ítéltetik.

Hiszek a mesebeli Mátyás királyban, hiszek Lúdas Matyiban, hiszek a kanászlegényben, akit lenyel a kisgömböc, de Ő kinyitja benne a kisbicskáját, és belülről böki ki vele azt. A lemez ez a kisbicska, én vagyok a kanászlegény... csak pár mondat erejéig... a költő, aki a gazdagok lelkiismerete és a szegények védnöke. Hiszek a történelem utáni, emberi emberben, és szeretem a hazámat... becézem a tájait... és együtt érzek. Remélek, teszek... ezt az albumot teszem most éppen, szolgálatképpen a közös asztalunkra“

– fűzi hozzá.

Zselenszky a maga módján a trianoni békediktátum százéves évfordulójával kapcsolatos gondolatait is megfogalmazta az egyik dalban.

Szerinte nincs sem bal, sem jobb, csakis fölfelé vagy lefelé van...

Csenddel, hittel állok ki, szólok, hogy bánt amit a világgal teszünk. Könyveimben is igyekszem olyan alternatív világnézetet, létprogramot, hozzáállást, létezési módot felvázolni a közösség számára, amely gyógyíthatja a bolygót, és mégsem kívánja meg, hogy mindent kidobjunk az ablakon ahhoz, hogy ez kivitelezhető legyen“

– összegzi a Baba Entelecheia szövegeiben is érzékelhető hitvallását.

Az album ide kattintva ingyen letölthető.

Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.